Contact 0223 660 387     Find us on Facebook

 

Onze vliegclub heeft een eigen onderkomen op het militaire gedeelte van vliegveld de Kooy in Den Helder. Wel lekker veilig, met zoveel bewaking!

De exacte locatie is aan de noordzijde, nabij de kop van de landingsbaan met de aanduiding "21". We hebben het clubhuis in de loop van de tijd van nogal wat gemakken voorzien. 

Het hoofdgedeelte bestaat uit een ruimte voor briefing, lessen, en clubvergaderingen. Er is een kitchenette waar we frisdrank bewaren en er is een koffie- en thee faciliteit.
De vliegcoördinator heeft een eigen ruimte zodat de rust is gewaarborgd. In de weekeinden verzorgt hij namelijk tussen bepaalde tijdstippen het radioverkeer met onze vliegtuigen in de lucht en op de grond.
De overige ruimtes zijn voor het bestuur en voor de vliegschool.
Natuurlijk beschikken wij over een eigen hangaar waar we onze trots stallen. Direct buiten de hangaar is een stukje platform voor onze toestellen.

Er is ruime parkeergelegenheid nabij het clubgebouw zodat je nooit ver hoeft te lopen.
Tot slot is het echt de moeite waard om het uitzicht te vermelden. Zo vlak bij de landingsbaan, dat je een prima uitzicht hebt op al het vliegverkeer. En geloof het maar, daar zit geregeld heel wat militair spul tussen wat het bewonderen waard is. Of wat dacht je van allerlei "bezoekers" zoals een F35 in low fly by. Of een hercules waarmee wordt geoefend. Fastrope vanuit een heli? Ook geregeld te zien. Je begrijpt het: Er is hier altijd wat te doen...