Contact 0223 660 387     Find us on Facebook

 

FAQ:

Q: Wat maakt Aeroclub Maritime anders dan andere vliegclubs?
A: Onze vliegclub onderschiedt zich door het moderne materiaal en de gemoedelijke sfeer.

Q: Wat maakte de vliegkosten bij jullie club lager dan ergens anders?
A: Wij Bieden de mogelijkheid om een participatie te nemen in onze Aquila toestellen. Dit is zeker niet verplicht. Met participatie vlieg je echter zo ongeveer voor half geld. Het omslagpunt ligt op ongeveer 10 uur per jaar.

Q: Voor wie is een participatie vooral interessant?
A: Dit maakt het lessen natuurlijk wel héél goedkoop! Tijdens je opleiding maak je minimaal 45 uren. De meesten smeren dat uit over ongeveer 2 jaar. Een snelle rekenaar ziet direct het verschil.

Q: Ik wil wel graag vliegen maar ik heb geen budget om dat elke week te doen.
A: Welkom bij de club! Dat geldt voor verreweg de meesten van ons. Vaak maken we leuke dagtochten met een vliegmaatje waardoor je de kosten deelt. Ver weg voor half geld. Hoe leuk is dat! (en om het nog leuker te maken: met een participatie dus voor een kwart...)

Q: Heb is veel dure spullen nodig?
A: Nee. Een goede headset (koptelefoon met microfoon) is erg fijn om zelf te hebben, maar van de club gebruiken kan ook. Een stevige tas is handig. Een vliegkaart is nodig. Tegenwoordig zijn er uitstekende programma's voor op een tablet en die zijn goed betaalbaar. Een goede zonnebril is onmisbaar. (ook om te genieten van het mooiste uitzicht van het land)

Q: Zijn al die berekeningen voorafgaand aan een vlucht moeilijk?
A: Absoluut niet. Je leert in je opleiding wat je moet doen. dat doe je vervolgens zo vaak dat je uiteindelijk blind kan.

Q: Is de theorie dan moeilijk?
A: Iedereen met een goed stel hersens kan leren wat nodig is voor de examens. Het is geen hogere wiskunde. En daarbij, iets dat je interesseert pik je altijd snel op.

Q: Over de hele wereld kent iedereen de Cessna. Hoezo vliegen jullie dan met Aquila's?
A: Dit is een staaltje Duitse "Gründlichkeit" uit Berlijn. Deze kisten zijn modern en uitgerust met een "glass cockpit". Dus elektronica voor alle essentiele functies. Ze zijn licht, wat aanzienlijk scheelt in de brandstof. Daarnaast is de handling, dus de handteerbaarheid subliem: Hij doet precies wat je van hem vraagt. Maar tegelijk zijn wij weg van de looks want zeg nou zelf, is het geen plaatje...!

Q: Maar jullie hebben toch ook een Cessna in de hangaar?
A: Dat klopt. Het is onze vierzitter. Een prima kist voor wie met meer mensen weg wil. Al onze lessen worden gedaan met de Aquila. Dat is de kist die je ook met meeste zal gebruiken met je brevet op zak.

Q: Veel vliegvelden zijn klein. Bij jullie lijkt het wel een echte luchthaven?
A: Ja, dat is het ook. De Kooy heeft zowel een burgergedeelte als een militair gedeelte en wij zitten op het militaire terrein. Het voordeel van de Kooy is dat hier een echte luchtverkeersleiding is. Je leert dus al heel snel wat je hoort te zeggen over de boordradio. In tegenstelling tot kleinere velden scheelt dit je aanzienlijk in je verplichte radiotelefonie (R/T) opleidingsdeel. Daar hebben ze namelijk "alleen" een adviserende rol. Op de Kooy is dat net als op Schiphol, om maar iets te noemen. En tegen de tijd dat je aan het R/T examen toe bent, weet je uit de praktijk al heel veel.

Q: Texel is vlakbij en daar is ook een vliegveld. Kun je daar zomaar heen?
A: Nou en of! Wij komen daar vaak en hebben zodoende een uitstekende relatie met de beheerders van "Texel international airport" (want zo heet het officieel) Er is daar een mooie grasbaan en een restaurant waar je, met uitzicht op je vliegtuig, geniet van een lekker kopje koffie voor je terug vliegt. In je opleiding zul je daar vele landingen maken.

Q: Wat is nou eens een leuke dagtrip om met mijn partner te maken?
A: Dat is lastig. Er is zovéél. Een uitsmijter op Texel. Je kunt naar Ameland om daar te genieten van de omgeving. Er zijn talloze vliegvelden net over de Duitse grens. Als je een leuke uitdaging zoekt, kun je zelfs naar Londen of de kanaaleilanden. Lunchen in Spa (België)? Prima te doen en in de middag weer terug. Maar dichterbij hebben we in ons land ook vele mogelijkheden.

Q: Ik ben nieuwsgierig gemaakt. Wat nu?
A: Wij snappen dat mensen eerst wel eens willen zien hoe het vliegen nu echt is. Wij hanteren daarom het "introductievlucht" systeem. Voor een sterk gereduceerd tarief maak je kennis met het vliegen. Je wordt ontvangen door een van de enthousiaste clubleden die je meeneemt naar boven. Je kunt hierbij alle vragen kwijt die bij je opkomen. Wil je daarna dóór? Dat wordt geregeld. Wil je er nog eens over denken? Geen probleem. Alles is vrijblijvend zonder enige druk. 

Q: Hoe kan ik dan lid worden?
A: Vul op de website van onze club het aanmeldformulier in. Wij nemen dan contact met je op. 

Q: Wie mogen er lid worden van Aeroclub maritime?
A: In principe kan iedereen lid worden van Aeroclub Maritime