Contact 0223 660 387     Find us on Facebook

 

De Vlieg Vereniging

Home1_cf2878.jpg

Onze vereniging verzorgde in het nabije verleden instructietaken voor Marine personeel. Die instructietaak bestaat (helaas) niet meer maar onze vereniging onderhoudt nog steeds warme banden met defensie en met de civiele autoriteiten op De Kooy. Onze vliegclub is een echte club, wat, naast het samen vliegen, inhoudt, dat van de leden ook een zekere doe-het-zelf activiteit wordt gevraagd. Enkele voorbeelden zijn: het zelf in en uit de hangar duwen van de vliegtuigen, het zelf doen van de dagelijkse inspectie van het vliegtuig, het reinigen van de voorruit (windshield), het zelf tanken, het zo nu en dan helpen met het schoonmaken van de vliegtuigen, enz. Op het gebied van vlucht- en navigatievoorbereiding assisteert ieder elkaar waar nodig.

Vanzelfsprekend worden er diverse activiteiten voor en door de leden georganiseerd. Eéndaagse vluchten naar diverse velden in binnen- en buitenland; navigatievluchten en bijvoorbeeld de Open Dag. Daarnaast organiseren wij bijvoorbeeld thema-avonden, waarop deskundigen zaken rond het vliegen behandelen. Ook het gezelligheidsaspect is iets typerends voor een club.
De bijeenkomsten in het clubhuis met uitzicht op de baan zijn altijd gezellig. En los van dat zijn de clublokalen met bar dagelijkse ontmoetingsplaatsen voor de leden.
Aan sterke verhalen geen gebrek…